Πληροφορίες για το Εργαστήριο:

Μέσα από αυτό το εργαστήριο (workshop) θα γνωρίσετε τη σημασία των ορίων την επιχειρηματική ζωή (και όχι μόνο). Η εδραίωση των κατάλληλων ορίων μας βοηθάει να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε την επαγγελματική μας ταυτότητα και παράλληλα να δημιουργήσουμε με τους πελάτες μας ξεκάθαρες σχέσεις με νόημα και σεβασμό χωρίς να ξεχνάμε τον επαγγελματικό μας ρόλο.

Στόχος μας πρέπει να είναι να "ΕΙΜΑΣΤΕ με τον πελάτη" και ΟΧΙ "να ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ο πελάτης". Τα όρια είναι ασφαλή εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να χτίσουμε σχέσεις συνεργασίας, κατανόησης με στόχο την εξέλιξη και την επιτυχία.

Τι κερδίζει ένας επιχειρηματίας που γνωρίζει πως να θέτει τα κατάλληλα όρια:

* Δεν υποκύπτει στις πιέσεις των πελατών για περισσότερες εκπτώσεις

* Μαζεύει τα χρήματα του ευκολότερα

* Διαπραγματεύεται ισχυρότερα με τους προμηθευτές του

* Χειρίζεται αποτελεσματικότερα τους δύσκολους & απαιτητικούς πελάτες

* Κερδίζει τον σεβασμό των συνεργατών του

 

Το σεμινάριο παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Ρούλα Παπαθέου**, Chartered Psychologist (CPsychol) of the British Psychological Society (BPS) που δημιούργησε και δίδαξε το Σεμινάρια "Λειτουργικός Θυμός" & "Όρια & Οικειότητα στις Διαπροσωπικές Σχέσεις" για 6 χρόνια (2006-2012) στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδας (Deree).

Απευθύνεται:

Σε Ιδιοκτήτες, Μανατζερς Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων, σε υπαλλήλους επιχειρήσεων και σε Ελεύθερους Επαγγελματίες.

Το εργαστήριο θα εξετάσει τα ατομικά και διαπροσωπικά όρια μέσα στον εργασιακό χώρο & θα εστιάσει στα εξής ερωτήματα: 

* Πώς αντιλαμβανόμαστε τα όρια

* Τύποι και χαρακτηριστικά των ορίων

* Μύθοι σχετικά με τα όρια

* Υγιή-μη υγιή όρια

Πώς εφαρμόζονται;

* Τεχνικές ορίων για Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες και Ελεύθερους Επαγγελματίες

Πώς μπορούν να λειτουργήσουν;

* Δομή προσωπικότητας: Οι έξι πλευρές του επιχειρηματία και όχι μόνο

* Τακτοποίηση της ζώνης αμφιβολίας

* Ενδυνάμωση των αντανακλαστικών επικοινωνίας στη μικρή επιχείρηση

Σε τι χρησιμεύουν;

* Ασφάλεια, προστασία και εξέλιξη του μικρομεσαίου επαγγελματία

* Αξιοπιστία

* Ενδυνάμωση επαγγελματικής εικόνας

Το εργαστήριο, θα ξεδιπλώσει το «νήμα του ορίου» με το να αποκαλύψει τη σημασία που έχουν τα όρια μέσα στις επαγγελματικές σχέσεις καθώς και το πώς επηρεάζουν την επικοινωνία. Θα τονίσει τη δύναμη του ορίου και θα αναδείξει τον καταλυτικό του ρόλο ως προς την επιχειρηματική εξέλιξη.

Μεθοδολογία:

Στο εργαστήριο αυτό θα παρουσιαστεί θεωρητικό υλικό με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή. Ακόμα τα παραδείγματα θα ενισχυθούν με οπτικοακουστικό υλικό. Τέλος, το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργική επεξεργασία των ορίων.

Εισηγητές Εργαστηρίου

Θέμης Σαρανταένας                                Roula2
Θέμης Σαρανταένας               Ρούλα Παπαθέου **
Σύμβουλος Μάρκετινγκ             Chartered Phychologist

 

**Ρούλα Παπαθέου, Chartered Psychologist (CPsychol) of the British Psychological Society (BPS), Pg.Dip., M.A. Ψυχοθεραπεύτρια με ειδικότητα στην οικογενειακή θεραπεία (Pg.Dip., Tavistock Clinic, UK) και στη δραματοθεραπεία (Pg.Dip, M.A., University of Hertfordshire, UK). Έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Λονδίνο σε κέντρα ψυχικής υγείας ενώ από το 2003 εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία. Παράλληλα διενεργεί εκπαιδευτικά σεμινάρια ως εισηγήτρια, σε ιδιωτικούς & δημόσιους φορείς πάνω σε θέματα οικογένειας, δραματοθεραπείας, σχέσεων & επικοινωνίας. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου 'το αντέχεις;' (εκδόσεις Οσελότος)

Διάρκεια και κόστος

Διάρκεια: 5 ώρες 
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 120 ευρώ (η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 23%)

Πού και Πότε γίνεται;

Το Εργαστήριο Ανάπτυξης Επιχειρηματιών "Όρια & Επιχειρηματικότητα" διεξήχθει την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στην Αθήνα (Μαρούσι). Η ημερομηνία επόμενης διεξαγωγής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα εργαστήρια Ανάπτυξης Επιχειρηματιών διοργανώνονται μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων (7) για να υπάρχει επαρκής διάδραση και για μέγιστα εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Φροντίζουμε να συμμετέχουν επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους για να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Τα εργαστήρια που παρέχουμε δεν στοχεύουν σε μαζική εκπαίδευση αλλά σε εξατομικευμένη ανάλογα στις ανάγκες των συμμετεχόντων, γι' αυτό και ο αριθμός των συμμετεχόντων πρέπει να παραμένει μικρός.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής στα Εργαστήρια Επιχειρηματικής Συμβουλευτικής & Εργαστήρια Ανάπτυξης Επιχειρηματιών εδώ.

 

Χάρτης

Δήλωση Συμμετοχής στο Εργαστήριο Όρια & Επιχειρηματικότητα

*  Επώνυμο:
*  Όνομα:
*  Διεύθυνση Email:
*  Τηλέφωνο:
 

Δείτε Φωτογραφίες από το 1ο Εργαστήριο Όρια & Επιχειρηματικότητα για Μικρές Επιχειρήσεις

Μάρκετινγκ Υπηρεσιών

Πώς λειτουργεί ο πελάτης σας; Προσεγγίστε τον με την κατάλληλη στρατηγική μάρκετινγκ ειδικά για εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Περισσότερα >

Σεμινάρια Μάρκετινγκ

Εργαστήρια Μάρκετινγκ Ομαδικής Συμβουλευτικής που βοηθούν τη Μικρή Επιχείρηση να αναπτυχθεί και να βρει λύσεις στις δικές της ανάγκες.

Περισσότερα >

Μάρκετινγκ Προϊόντων

Οι καταναλωτές κατακλύζονται και συχνά η επιλογή είναι δύσκολη. Τι κάνει τους καταναλωτές να επιλέξουν ένα προϊόν αντί κάποιου άλλου;

Περισσότερα >

podcast-marketing-simvoules