Η εικόνα σας επηρεάζει την... επιτυχία σας; Και σε αυτό δε χωρούν ανασφάλειες! Κύριο

Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 18:24

Ακούγοντας τον όρο Branding στους περισσότερους έρχεται στο μυαλό μια εταιρία ή ένα προϊόν. Παρόλα αυτά, σήμερα ο όρος αυτός ισχύει για τον καθένα. Όλοι μας έχουμε μια προσωπική μάρκα και το τελευταίο πράγμα που σίγουρα χρειαζόμαστε, είναι να αισθανόμαστε ανασφάλεια με την εικόνα μας. Ειδικότερα οι επαγγελματίες του κλάδου που δραστηριοποιείστε. Αρκετοί, σίγουρα καθοδηγούν και αξιοποιούν την εικόνα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι περισσότεροι όμως δυστυχώς ξεχνούν να την υποστηρίξουν βασίζοντας τις ικανότητες πώλησής τους, σε χαρακτηριστικά που ναι μεν είναι σημαντικά αλλά μπορούν να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικά με την κατάλληλη ανάδειξη της εικόνας τους!

personal-branding

Πρώτη δημοσίευση: insuranceforum.gr 

Ας δούμε 4 βασικούς τρόπους για να ξεκινήσετε να χτίζετε το προσωπικό σας brand:

1. Ξεκινήστε να σκέπτεστε τον εαυτό σας σαν ένα brand.

Τι θα θέλατε να συσχετίζουν μαζί σας οι άλλοι, όταν σας σκέπτονται; Πως τοποθετείτε εσείς ο ίδιος τον εαυτό σας έναντι των άλλων; Σαν άνθρωπος σίγουρα έχετε κάποια δικά σας πρότυπα για διάφορους τομείς της ζωής σας. Πως και που όμως, τοποθετούν εσάς ως πρότυπο, οι πελάτες που απευθύνεστε; Θέστε τις βάσεις της αλλαγής, ξεκινώντας από το δεδομένο ότι και εσείς είστε ένα brand! Ένα brand που μπορεί να κερδίσει την αναγνώριση και το τεκμήριο της αξιοπιστίας του ειδικού, σε ένα συγκεκριμένο κλάδο!

2. Επεξεργαστείτε την online παρουσία σας.

Για να ενισχύσετε την online παρουσία σας, πρέπει πρώτα να την προσδιορίσετε! Ανακαλύψετε ποια είναι η παρούσα κατάσταση κάνοντας ανά συχνά χρονικά διαστήματα αναζήτηση του ονόματός σας στο Google. Δείτε την κατάταξή σας, τις αναφορές στο όνομά σας και ξεκινήστε μία εκ βάθρων αλλαγή.

3. Κάντε σκόπιμα & ενδιαφέροντα posts.

Κάθε εικόνα, status update ή tweet, συνεισφέρει στη προσωπική σας επωνυμία. Το Brand σας είναι ένα συνονθύλευμα όλων των καθημερινών σας ενεργειών. Τα πράγματα αλλάζουν διαρκώς και εσείς πρέπει να ακολουθείτε στενά τις εξελίξεις δηλώνοντας το δικό σας ισχυρό παρόν και αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.

4. Συσχετιστείτε με άλλα δυνατά brands.

Πρωταρχικές πήγες για να φτιάξετε σχέσεις είναι οι χώροι εργασίας σας, το πανεπιστήμιο που πήγατε και συνάδελφοι του ίδιου κλάδου. Ψάξτε για groups, newsletters, blogs, social media και γενικότερα πηγές που μπορείτε να βρείτε κοινά στοιχεία, κοινούς στόχους και κοινές δυνατότητες συνεργασίες. Όλα αυτά θα προσθέσουν αξία στο brand σας από τη στιγμή βέβαια που υλοποιηθούν μέσα από ένα προσεκτικό πρίσμα κριτικής και επιλογών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 18:28

Προσθήκη σχολίου

Τελευταία Σχόλια

  • Ευη Κολεβρη Θα ηθελα να ενημερωνομαι σχετικα με στρατηγικες επιχειρησεων. Συντάχθηκε από Ευη Κολεβρη
  • LOUNA Επιθυμω να εχω ενημερωση .Σας ευχαριστω πολυ Συντάχθηκε από LOUNA
  • Stavros Your Message Συντάχθηκε από Stavros

Μάρκετινγκ Υπηρεσιών

Πώς λειτουργεί ο πελάτης σας; Προσεγγίστε τον με την κατάλληλη στρατηγική μάρκετινγκ ειδικά για εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Περισσότερα >

Σεμινάρια Μάρκετινγκ

Εργαστήρια Μάρκετινγκ Ομαδικής Συμβουλευτικής που βοηθούν τη Μικρή Επιχείρηση να αναπτυχθεί και να βρει λύσεις στις δικές της ανάγκες.

Περισσότερα >

Μάρκετινγκ Προϊόντων

Οι καταναλωτές κατακλύζονται και συχνά η επιλογή είναι δύσκολη. Τι κάνει τους καταναλωτές να επιλέξουν ένα προϊόν αντί κάποιου άλλου;

Περισσότερα >

podcast-marketing-simvoules